We zijn gestart!

Een week geleden kwamen de leerlingen voor het eerst weer naar school dit schooljaar. Of het nu de eerste keer is dat leerlingen starten, of dat ze hier al jaren komen, dat begin blijft spannend.

 

Daarom startten we met de montessoriweek. Een week waarin leerlingen elkaar, de docenten en de school beter leren kennen. Een week die helpt om het schooljaar met een goed gevoel te starten. Een week die docenten de tijd geeft om de leerlingen goed te observeren. Kortom een heel waardevolle week.

 

Er zijn workshops geweest. Klassen zijn naar het strand geweest. Er was een kamp voor de leerlingen van 4 havo en 4 mavo heeft de jaarlijkse Berghuttentocht alweer achter de rug. Het eerste jongerenberaad heeft alweer plaatsgevonden en er is ook volop ruimte geweest om in te loggen in de systemen en zo wegwijs te worden in wat er allemaal nodig is om lekker aan het werk te kunnen.

 

En na deze heerlijke week werd het ook weer tijd om echt aan het werk te gaan. De leerlingen uit de eerste zijn weer op zoek naar de juiste lokalen, leren hun docenten kennen en ontdekken wat alle vakken inhouden. De ouderejaars komen alweer snel in het stramien van de gewone schooldag.

 

Het is zo mooi om te zien hoe we er als gemeenschap de schouders onder zetten. Hoe nieuwe collega’s welkom geheten worden en hun plaats vinden in de teams. Hoe nieuwe samenwerkingen worden gezocht en hoe de energie er weer volop is.

 

We wensen iedereen veel werkplezier en we hopen met elkaar dat al onze wensen voor dit mooie nieuwe jaar ook werkelijkheid gaan worden.