Digital Technology

Veel mensen denken bij een computer aan word, internet of mailen. Bij dit soort toepassingen maak je gebruik van programma's die door andere mensen gemaakt zijn.

Bij Digital Technology ga je onderzoeken hoe je zelf programma’s kunt maken en hoe je op een creatieve manier de computer naar je hand kunt zetten. Halverwege het jaar kun je al zo goed programmeren dat je zelf een eenvoudige websites kunt bouwen, een robot kunt aansturen en met een Arduino (een micro-controller) motortjes, lampjes en nog veel meer kunt aansturen. Als je eenmaal kunt programmeren, kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan.

We verdelen het jaar in 4 perioden. In de eerste periode ga je met First LEGO LEAGUE meedoen. Hierbij leer je een LEGO-robot besturen. In de tweede periode leer je hoe helemaal zelf een website kunt bouwen. In de derde periode ga je dieper in op robotica en in de vierde periode ga je creatief aan de slag met wat je in de voorgaande perioden hebt geleerd. Aan het einde van het jaar kun je in ieder geval rustig aan mensen vertellen dat jij best al een beetje kunt programmeren!