Thema-avond

Hoe en wat met drank & drugs? Thema-avond voor ouders van de onder- en de bovenbouw over alcohol en blowen

 

Den Haag, 20 april 2017

 

Beste ouders, verzorgers,

 

Onze kinderen krijgen vroeg of laat te maken met alcohol en blowen. En wij, ouders, verzorgers en school dus ook. Met het opschuiven van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar, is de kwestie van alcohol er niet eenvoudiger op geworden. Knijpen we een oogje dicht en mogen onze kinderen (thuis) alcohol drinken? Of houden we ons aan de wet en prediken we ‘nix18’? En hoe bespreken we drank en drugs met onze kinderen? Hoe stellen we grenzen en voorkomen we conflicten? Thuis maar ook op school?

 

Als deze vragen jullie gemoederen ook bezighouden of jullie zijn er nog niet helemaal uit hoe je tegen alcohol en blowen aankijkt, kom dan 17 mei naar de thema-avond want dan storten we ons we samen met het theatercollectief De Nieuwe Lichting (DNL) op alle voetangels en klemmen van drank en drugs. Er is namelijk niet alleen veel veranderd in de wetgeving rond deze thematiek, ook de wetenschappelijke inzichten en adviezen van de GGD over alcohol en drugs zijn veranderd.

 

DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers en geeft ons naast informatie waarop wij als ouders ons standpunt kunnen bepalen, ook een inkijkje in de leefwereld van jongeren en de invloed van groepsdruk. Dat doen ze door herkenbare situaties thuis na te spelen en valkuilen te laten zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “wat zouden jullie doen?” of “waar lopen jullie nog meer tegenaan?” en spelen aangedragen oplossingen en dilemma’s terug in een scène. Vrees niet, het wordt geen zware kost! De benadering van DNL is doorspekt met humor en ze houden de vaart erin.

 

Het programma ziet er als volgt uit, vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie. Om 20.00 uur opent Tanja de Boer, voorzitter van de Oudervereniging de thema-avond. Uiteraard vindt er ook een korte toelichting plaats op de lopende zaken en ontwikkelingen bij het HML door Henriëtte Boevé, rector van het HML. Om ongeveer 21.30 uur sluiten we de avond af met een borrel en een hapje.

 

We hopen van harte dat jullie aanwezig zullen zijn op 17 mei. Wij stellen het op prijs als jullie met een reply op deze uitnodiging laten weten of jullie aanwezig zullen zijn in verband met de organisatie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tanja de Boer, voorzitter Oudervereniging HML

Henriëtte Boevé, rector HML

 

Neem alvast een kijkje op de site van DNL of op You Tube

 

www.dnltheatercollectief.nl

 

https://www.youtube.com/watch?v=-PiKiIfg2QQ