Op ontdekkingstocht in het HML

Na een mooie Open Dag voor de herfstvakantie, gaan we nu direct door met het verwelkomen van achtste groepers in de school. Deze week waren onze provo-middagen. Dit zijn middagen waarin leerlingen uit groep 8 bij ons op school komen om verschillende lessen te volgen bij HML-docenten, zodat ze echt kunnen ervaren hoe het is om een HML’er te zijn.

Vanaf half 2 kwamen de eerste groepen binnen en werden alle leerlingen verdeeld over verschillende groepen, zodat je niet alleen maar met bekende klasgenoten zat. Elke groep had zijn eigen route door de school en volgde daarin drie verschillende lessen. Zo zijn ze bij wiskunde bezig geweest onderzoeken of er een verband bestaat tussen de diameter en de omtrek. Werd er bij biologie gekeken naar eigen cellen en dna en gingen ze bij geschiedenis op ontdekkingstocht naar het ouder Mesopotamië en het spijkerschrift.

Ook ouders en leerkrachten kregen een rondleiding door de school en volgden workshops over peercoaching en het montessori-onderwijs op het HML.

Om half vier verliet iedereen al vertellend en vol indrukken het gebouw.