Ode aan de bij

Op zondag 11 juni 2017 vindt van 11:30 tot 18:00 in het Haags Montessori Lyceum het evenement ODE AAN DE BIJ plaats. De hele dag staat in het teken van de bij, in allerlei vormen als lezingen (o.a. bijenonderzoeker Romée van der Zee, akkerbouwer Lizelore Vos, en schrijver Désanne van Brederode), workshops (hoe maak je zelf een bijenhotel, of zaadbommen voor in de tuin), wellness-sessies met bijenproducten, een duurzame markt, beeldende kunst en dans.

Initiatiefnemer is beeldend kunstenaar Angela Fehrmann (1964) die de met uitsterven bedreigde beestjes – door klimaatverandering, bestrijdingsproducten en voedseltekorten – het podium wil bieden dat ze verdienen. Bijen fascineren haar sinds haar jeugd. In deze ode wil ze bezoekers kennis laten maken met uiteenlopende aspecten van bijen. Van noodzaak tot schoonheid, van educatie tot kunst.

Stichting De Kunstraat organiseert dit evenement samen met veel vrijwilligers en 11 Montessori-leerlingen uit 4 Havo en Vwo. De leerlingen gaan onder andere in gesprek met buurtbewoners om hun te vertellen wat zij kunnen doen voor de bij. Ze geven diverse kinderworkshops en verkopen appeltaart en koffie.

Bekijk hier het promo-filmpje