Ockje Nooy van der Kolff als ‘Europarlementarier’ naar Italiaanse Eurobijeenkomst

HML-leerling Ockje Nooy van der Kolff is uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het MEP (Model European Parliament) en daar mee te debatteren over o.a. het vluchtelingenprobleem rond de Middelandse Zee. Het MEP vindt plaats van 9 tot en met 14 oktober in Napels, en is een simulatie van het echte Europarlement. Jongeren uit de hele EU buigen zich daar over de toekomst van de Europese Unie en formuleren oplossingen voor de problemen waar de EU nu mee kampt.

 

Ockje heeft veel zin in de trip naar Napels: ‘Ik ben heel erg benieuwd naar de meningen van de verschillende delegaties. Je werkt met verschillende culturen, maar je komt uiteindelijk wel tot 1 oplossing.’

 

Ockje heeft vaker meegedaan aan het MEP. Ze was deelnemer van MEP Zuid-Holland in 2016 en was een jaar later voorzitter. Het debatteren heeft ze niet van een vreemde: haar achternichtje Ockje Tellegen is Tweede Kamerlid.

 

Naast de reguliere lessen wordt er op het Haags Montessori Lyceum veel aandacht besteed en ruimte gegeven aan leren presenteren en debatteren. Zowel havo – als vwo-leerlingen zijn dan ook actief in het debatteam onder leiding van docent Duits Marianne Ravensbergen. Mede hierdoor heeft Ockje nu de mogelijkheid gekregen om in oktober een week lang internationale ervaring op te doen.

 

Voor informatie: info@hml.nl