NK mini bridge

In de onderbouw volgen de leerlingen keuzemasters. Ze kiezen elke 10 weken een nieuwe master. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen om te schaken, te koken, in de tuin bezig te zijn, film en fotografie. Maar ze kunnen ook kiezen voor de master bridge.

Bridgen wordt vaak geassocieerd met ouderen, maar op het HML bewijzen we het tegendeel. Onder bezielende leiding van Hans en Christien, twee mensen die van buiten de school deze master komen geven, is bridgen populair aan het worden. Zo populair dat we dit jaar met meerdere teams mee hebben gedaan aan het NK mini bridge.

De leerlingen vertellen:

Als voorbereiding op het toernooi kregen we extra wedstrijdtraining van Christien. Dat heeft ons heel erg geholpen, omdat Christien alle regels die op het toernooi gelden aan ons heeft uitgelegd. Ook heeft ze ons extra met die regels laten oefenen.

Toen was de dag van het NK. Hans en Christien hadden een hele bus geregeld om onze groep van 10 HML-ers te vervoeren naar Utrecht.

Toen we er waren werd er uitgelegd dat we twee rondes met 4 potjes van 3 spellen zouden gaan spelen. Bij ons ging de eerste ronde heel goed er goed.

Na deze eerste ronde was er een heerlijk lunchbuffet. Daarna moesten we weer even inkomen. We wisten niet van het bestaan van een regel die ons waarschijnlijk de winst heeft gekost. (leermoment).

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat we tweede waren geworden. Na de prijsuitreiking gingen we met de bus weer terug naar Den Haag.

Ik raad iedereen aan deze master te doen het is leuk en gezellig.

Bedankt Hans en Christien voor deze leuke dag.