Mees is nieuwe burgemeester van Madurodam!

HML’er Mees is op 5 september door burgemeester Jan van Zanen officieel geïnstalleerd. Hij mag een jaar lang Madurodam besturen. Hiermee treedt Mees in de voetsporen van Prinses Beatrix, de allereerste burgemeester van Madurodam. Het 71e college van burgemeesters en wethouders (college B&W) vertegenwoordigt het Haagse themapark en zet zich in om Nederland een beetje mooier te maken, onder andere door middel van persoonlijke challenges. Zo helpt het college bij het uitdragen van de maatschappelijke visie van Madurodam.

De persoonlijke uitdaging van Mees: “Ik wil middelbare scholieren laten zien dat het nog niet te laat is om de klimaatcrisis aan te pakken. Met behulp van inspirerende verhalen van anderen wil ik ervoor zorgen dat de volgende generatie hoopvol is. En dat elk individu een verschil kan maken.”

Madurodam kiest elk jaar een nieuwe burgemeester. In totaal nemen 10 scholieren (leeftijd 15 – 17 jaar) van verschillende middelbare scholen uit de omgeving Den Haag zitting in het college van burgemeesters en wethouders van Madurodam. Als onderdeel van de burgemeestersverkiezing presenteren zij wat ze in hun collegejaar voor de samenleving willen doen. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Wij zijn trots op Mees en wensen hem heel veel plezier en succes komend jaar met zijn activiteiten voor Madurodam!