In memoriam Wouter Schonk

De man van de berghuttentocht, de bevlogen economiedocent, maar vooral ook de partner van onze docent Iris. Op 5 november is Wouter Schonk plotseling overleden. Wouter was een markante persoonlijkheid op het HML. Hij werkte ruim twintig jaar bij ons. Hij zette de berghuttentocht op: de reis waarmee de mavo- en later ook de havoleerlingen zich bewust werden van de af te leggen weg in het examenjaar. Ze leerden dat je bergen beklimmen met elkaar doet, dat afzien er soms ook bij hoort en dat hoge toppen en diepe dalen met elkaar te maken kunnen hebben. Ook voor docenten organiseerde Wouter in de vakanties berghuttentochten, waarmee hij ook onder zijn collega’s voor verbinding zorgde.

Daarnaast was Wouter economieleraar, een aantal jaar decaan van de mavo en een gewaardeerd lid van de MR. Wouter was een geliefde docent. Hij deed er ook alles aan om de leerlingen te ondersteunen en te begeleiden.

In 2016 besloot Wouter te gaan ondernemen. Hij begon een zaak in koffie. Ons kerstcadeau was dat jaar ook een koffiepakket samengesteld door Wouter. De roep van het onderwijs bleek toch groot. Na het koffieavontuur besloot Wouter weer les te gaan geven. Vanaf augustus 2021 was Wouter werkzaam als docent economie op Maris Belgisch Park.

Wouter laat zijn dochter Arwen en zijn vriendin Iris verslagen achter. Wij wensen Arwen heel veel sterkte en we gaan er alles aan doen om Iris in onze gemeenschap op te vangen. Na de hartverwarmende reacties van afgelopen week weet ik zeker dat we er samen voor haar zullen zijn.

Conny van der Zande

Rector Haags Montessori Lyceum