HML’ers sterk in Europese arena

Afgelopen donderdag en vrijdag stonden voor zeven HML’ers in het teken van het Model European Parliament. Een indrukwekkende simulatie van het Europese parlement voor en door Zuid-Hollandse scholieren. Over zes grote thema’s – van immigratie tot jeugdwerkloosheid en overmatig gebruik van antibiotica – werd twee dagen lang intensief gedebatteerd en gelobbyed. Net echt! Het resultaat waren zes stevige resoluties die vervolgens plenair moesten worden verdedigd.

HML vertegenwoordigde deze dagen Slowakije. En dat deed ze met verve! Het team wist het meeste aantal punten binnen te halen voor hun betrokkenheid in de discussies. Dit onder begeleiding van een aantal dagvoorzitters waaronder ook drie HML’ers. Tot slot werd per land ook nog één deelnemer uitgeroepen tot winnaar. Voor ons is dat Quintus Dingeldein (4V). Hij mag in september samen met scholieren uit heel Nederland meedoen aan het Nationale Europese Parlement.

We zijn benieuwd wie we ook later nog terug zien op Europees vlak. Het Europese vlammetje is in ieder geval aangewakkerd!