Haags Kinderrechtendebat

Afgelopen maandag 20 november namen 14 leerlingen uit klas 1, 2 en 3 deel aan het Haags Kinderrechtendebat. Samen met de deelnemers van 8 andere Haagse scholen werden we in het Stadhuis verwelkomd met de aanwezigheid van het Jeugdjournaal. Na de opening van de kinderombudsvrouw, was het zover, het debat ging van start!

 

Alle stellingen sloten aan bij artikelen uit het kinderrechtenverdrag. Van de jury kregen onze leerlingen complimenten voor hun mooie verwoordingen, stralende presentatie skills en creatieve oplossingen. In de poule werden de HML’ers dan ook tweede, met twee verliezen en twee winsten. Ze mochten gaan strijden voor de 3e plek.

 

Ook tijdens de halve finale (met de stelling: jongeren moeten vanaf 15 jaar stemrecht krijgen) kregen ze complimenten voor hun goede samenwerking en sterke oneliners. De jury gaf aan dat de keuze voor de winnaar erg moeilijk was. Helaas kozen zij toch voor het andere team. Een beetje triest, maar vooral toch erg trots en met veel enthousiasme, hebben onze leerlingen nog een lekkere prijs van de trainer van ADO mogen ontvangen.

 

Al met al een supergezellige, leerzame en voldane middag voor alle deelnemers!