First Lego League Team plaatst zich voor wereldfinale in Houston

Het HML staat voor het begeleiden van leerlingen naar zelfstandigheid en dat het HML-team zich plaatst voor de wereldfinale, maakt iedereen op school heel trots.

Vorig schooljaar stelde Tobian (toen eersteklasser) de vraag: “Als we er echt voor gaan, kunnen we ons dan plaatsen voor de wereldfinale in Amerika?”. Zaterdag 9 maart jongstleden werd deze vraag beantwoord: “Ja!” Team Emtlah&Lid werd tweede in de landelijke finale in Den Bosch en veroverde daarmee een ticket naar de Championship in Houston, Texas op 17,18 en 19 april. Ze hebben zich geplaatst bij de laatste 200 teams van een competitie waar wereldwijd meer dan 2 miljoen teams aan mee hebben gedaan. De 200 teams komen uit de hele wereld. Nu is het team hard bezig met de voorbereiding en zoeken zij sponsoring, bijvoorbeeld door een GoFundMe.

De First Lego League Challenge is een jeugdrobotica- en innovatiewedstrijd die tot doel heeft de STEM-vakken (Science, Technology, Engineering, Math) te bevorderen. Op het HML kunnen leerlingen zich tijdens een creatieve Master in klas 1, 2 en 3 voorbereiden op de wedstrijd. Het team van het HML scoorde op alle onderdelen goed. Bij de robotwedstrijd hebben de leerlingen zelf een robot gebouwd en geprogrammeerd, die verschillende missies succesvol heeft uitgevoerd. Voor het innovatieproject, met als thema “Masterpiece”, bedachten de leerlingen een oplossing voor de lange opbouwtijden bij het wisselen van bands op een popfestival. Ze ontworpen een autonome lift die de instrumenten vanuit de vrachtwagen naar het podium brengt. Bij de Core Values schreef de jury: “Heel goed samengewerkt met heel veel plezier en respect voor elkaar”. Een hele mooie prestatie van dit team van zelfstandige en hardwerkende leerlingen. Wie het team wil steunen kan dat doen via de GoFundMe https://gofund.me/104d8d53.