First Lego League finale Haaglanden

Verslag van First Lego League finale Haaglanden zondag 28 januari 2024

Als begeleiders zijn we altijd blij met de energie van de leerlingen op de dag van de finale en hoe leerlingen in de laatste week voor de wedstrijd boven zichzelf uitstijgen. Goed gedaan allemaal!

Reinout & Marijn

De wedstrijd van zondag was heel opwindend en heel erg winstvol voor het team van HML.

10. 9. 8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1, LEGO!!! Dit weekend ging de regiofinale Haaglanden voor de first lego league van start. Tientallen kinderen die de vorige paar maanden aan hun robot hadden gewerkt, kwamen op zaterdag en zondag naar het Museon. Ze kwamen allemaal voor een van die drie tickets naar de landelijke finale in Den Bosch op 9 Maart.

De dag begon ‘s ochtends vroeg, met alle teams die aankwamen en hun spullen begonnen uit te pakken. Toen kwam eerst de feestelijke opening waar we werden voorgesteld aan alle 16 deelnemende teams van de dag. Vlak daarna begonnen de wedstrijden. De twee teams, De snelle kippen en Emtlah&lid, presenteerden hun robots aan de jury. Er waren twee wedstrijdonderdelen met de robots en een innovatiepresentatie.

Tenslotte volgde de prijsuitreiking. Emtlah&lid ontving de eerste prijs voor het innovatieproject. Daarna was de eerste prijs voor robotontwerp voor De Snelle Kippen!

Als laatste kwamen de echte prijzen: de drie tickets naar de landelijke finale. Onder luid gejuich mocht Emtlah&lid een van deze drie tickets in ontvangst nemen en hiermee gaan zij dus naar de landelijke finale in Den Bosch!

P.S.: De snelle kippen hebben hierna hun naam veranderd naar het Officiële Emtlah&lid Supporters Team: OEST

Lego1.jpg
lego2.jpg

Mika en Larix van het winnende team Emtlah&lid kijken ook terug: “Het was leuk: vooral de samenwerking, want we waren echt met het team bezig. We hebben samen gewonnen en we konden het goed met elkaar vinden. Het was een uitdaging: moeilijk, maar niet vervelend moeilijk. Het moeilijkste is om, als je moe bent, toch nog even door te gaan en om concentratie te vinden bij de minder leuke dingen. Doorzetten is dan de truc en dat is vervelend, maar ik doe het toch omdat ik verantwoordelijkheid neem (Larix) en ík vraag dan hulp bij teamleden (Mika).

Het leukste vond ik (Larix) om de losse stukken code die de robot vertelt wat te doen – de functies – te maken. Dit zijn vooral de wiskundige en ingewikkelde stukken i.p.v het uitvogelen van de routes, wat vooral een kwestie van trial en error is.”