Aankondiging thema-avond montessorionderwijs en het puberbrein 25 april 2018 van 20.00 – 21.30 uur

Noteer de avond van woensdag 25 april in jullie agenda voor een interactieve ouder-avond met het thema montessorionderwijs en de ontwikkeling van het puberbrein.

 

Onze kinderen maken in de puberteit grote veranderingen door in hun lichaam, hersenen en gedrag. Het is een roerige fase waarin het schoolleven niet altijd in harmonie is met de eigen ontwikkeling. Ouders en school spelen een belangrijk rol in het kanaliseren van al deze ontwikkelingen. Daarom buigen we ons op 25 april over de vraag hoe de montessorimethode kan aansluiten bij deze gevoelige fase van ontwikkeling van kinderen en welke concrete acties jullie als ouders en verzorgers kunnen nemen om jullie pubers zo goed mogelijk te begeleiden. De intentie is om te leren van en met elkaar door kritische reflectie met hoofd, hart en handen.

 

Deze avond, die het karakter heeft van een workshop, zal worden begeleid door Truus Bakker. Truus Bakker is als trainer van docenten binnen het Voortgezet Montessori Onderwijs (VMO) onze expert op dit gebied.

 

Op 22 maart hebben jullie via de mail een uitnodiging voor deze thema-avond ontvangen. We hopen van harte dat jullie aanwezig zullen zijn.

 

Namens de Oudervereniging,
Marieke Heeneman, voorzitter Oudervereniging HML
Henriëtte Boevé, rector HML