Kun jij even kijken waar de kunstmaster is? Ik heb twee b-uren tegelijk, kun jij er eentje weghalen en ik ben m’n tas kwijt, heb ik m bij jou laten staan? De nieuwe brugklassers weten uitstekend de weg te vinden: ze durven in ieder geval alles aan iedereen te vragen!

 

Voor hen en voor alle jaarlagen waren de montessoridagen mooi! Van dansworkshops tot debatwedstrijden, van alcohol- en drugsvoorlichting tot de vossenjacht: we kunnen spreken van een geslaagde week waarbij er natuurlijk ook zaken voor verbetering vatbaar zijn.

 

4 Mavo had een bijzondere montessoriweek: een berghuttentocht waarin de leerlingen leerden dat je de bergen samen beklimt, dat afzien er soms ook bij hoort, dat niet alles gaat zoals voorspeld en dat hoge toppen en diepe dalen met elkaar te maken kunnen hebben. Leren met hart, hoofd en handen!

 

De oudercarrousels zijn bijna allemaal achter de rug. Morgen volgt nog die voor de brugklassers. Op de overige avonden was de sfeer goed met ouders die blij waren dat ze eindelijk weer aan het begin van het schooljaar op het HML mochten komen. Vorig jaar, zo bedachten we samen, was alles inderdaad digitaal!

 

Het was een volle en drukke start, maar dankzij de flexibiliteit van iedereen, is het ook een schitterende start geweest. De kop is eraf en een goed begin is het halve werk. Op naar de rest van een mooi schooljaar.